Tuesday, December 22, 2009

weekend in Qatar..



pada 10 dan 11 disember yg lalu, kami, (yg muslimat je) menghadiri beberapa haflah (pesta/majlis) yang menarik. malam 1ohb tu, kedutaan malaysia ade jemput kitorg makan malam@dinner kat umah kedutaan malaysia. Best juge.hehe.. yg penting dapat kenal rakyat2 jelata malaysia yang hidup di sekitar bumi Qatar ni.. hehe ( sebenarnya nak ckp, yg penting dapat makan FREE.. tapi xpelah.. hu4)..gurau jer. anyway, that was a great moment in my life... acece...
ni gambar dalam rumah kedutaan malaysia..cam sangat lawala..


ni kitorg bergambar dengan wanita2 kedutaan malaysia.. hu3..

dan pada keesokan harinya.. kitorg pergi jaulah (bersiar-siar) bersama ummi kesayangan kami, hehe.. ummi ni ialah seorang wanita malaysia yang hidup di Qatar.. suaminya merupakan seorg doktor di sini,bernama Dr. Azhar. anak mereka ni yang Iffah namanya tu ( dah mention dalam post sebelum ni).. hehe.
ummi bawak kitorg jalan-jalan kat tempat2 menarik di qatar ni. Antaranya di Suq (pasar) waqif dan suq...(xingat namanye), juga di kornish, (cm ni la kot ejaannye), juga di rawnaq pada waktu malam. memang best n seronokla jalan2 kat sini..


 
pemandangan di pekan qatar..

ni lah antara kedai yang kitorg serbu..  beli gula-gula, coklat, kekacang dan sebagainyer...tu pak arab tgh dok bermuamalat dalam berjual beli. he2

 
ceh.. cam semangat patriotik pulak.. iam qatari??? i dont think so.. hee.. just kidding ~
kitorg bergambar depan kedai cenderamata juga cndrahati, hidung dan lain2..

ni lah umi, dan juga iffah bersama babynya abidah.. hehe.. comel.. cyg antunna.. :-)

 kitorg jugak pi lawat burung2 yang dalam penjara.. hmm. sian diorg.. xdapatle nak tolong.. hu2

 
tapi.. mana aci, arnab2 ni xdikurung pon.. hehe.. sebab aranib (jama' arnab.. he3. gurau je) ni jinak & comel
pemandangan di kurnish... indahnya.. subhanaAllah.


 
 the biggest pearl in the world..i think so.. hehe. nila replika mutiara terfemes kat cni.. :-D

kenangn bersama di rantau kurnish... we will miss u.. hu23..

wa akhiran..alhamdulillah wa jazakallahu khairan kathiran li ummi wa iffah lianna hunna membawa kami berjalan-jalan di amakin mumti'h di sekitar qatar ni.. :-) we will always love u...

1 comments:

+AnamuSafir+ said...

haha... lucu bile baca balik post ni..tunggang langgang ayat saya ni... :P haiyya..