Monday, October 18, 2010

Tanda2 Pekerjaan dapat keberkatan

 argh!! tired2..-sekadar hiasan blog..

salam.. 

 penat bekerja? bosan? tension dengan kerja2 yang berlambak.. duit mcm tak cukup.. tak disenangi rakan sekerja dan lain2.. pernah ke kita rasa benda2 tersebut.. (jwb dlm hati sudahler. tak yah buat announce kat radio.. hehe)

kerja juga ibadah.. jika niat kita sandarkan kerana Allah iaitu utk mencari redhaNya.. Susah hendak laksanakan..tetapi selalula  tajdid niat kita..perbaharui niat kite..mohon padaNya.. insyaallah.. mudah2an Allah beri kite kelapangan dan keilkhlasan dalam kerja yang kita buat...

So.. jom kite sama2 tengok kat bawah ni.. semoga kerja yang kita lakukan dapat keberkatan dariNya.. insyaallah.. :)

Tanda-Tanda Pekerjaan dalam keberkatan ALLAH..

1. Bila duit/ wang/gaji yg kita dapat dibelanjakan ke jalan yang benar.. (bukan utk maksiat)

2. Merasa seronok dengan pekerjaan.. (he2..tp biasanye kalo first time keje rasa tak best, mcm nak resign awal2..lama2 insyaallah ok kan..)

3. tugasannya tidak tergantung dan sentiasa diselesaikan dengan baik..(pendek kata tak bertangguh2 dan bersungguh2 dalam kerja tu)

4. pekerjaan disenangi oleh orang lain.. (kalo kerja kita dok menipu org konfirmla org x suke )

5. sentiasa berasa cukup walaupun hasil/gaji/pendapatan yang diperolehi sikit.. (bsyukur2..)

6. hati merasa tenang dengan hasil yang diperolehi....

yang ke 7 dan  seterusnya maybe korang boleh cari2 sendiri hu2..:P

selamat Maju Jaye... 

:)

sumber: buku diari saye .. hehe

0 comments: