Friday, February 5, 2010

Sweet Time with You.. (^^,)

 
donut..hehe..
1)yg donut berduri2 tu-ifti
2) yg donut coklat berbijan tu-syairah
3)yg donut berkacang2 badam tu-afifah
4)yg donut putih2 ada straberi tu-asiyah.hehe

assalamualaikum.
hari yang indah, hari yang ceria..
petang semalam  telah terukir sebuah kenangan yang bagi saya.. sangat comel dan cute, he3..
semalam, setelah melalui saat genting, test Genetik Asas, saya pi berehat2 dulu la di surau, tapi before that,  saya pi teman ifti makan kat kafe fakulti sains,.. dan dikesempatan tu, sy menelefon ibu kat umah.. ibu pon br tgh nak masak makanan tgh hari, he3..
lopas tu.. saya pi la rehat di surau.. tup2. dapat msg dr seorg kawan, hani.. die nak pi umah saya di pantai permai, sbb kt kolej time tu xde ayak.. jadi sy pon balik la umah.. n akcelli.. petang tu juga, saya, ifti n afifah dah rancang nak pi midvalley, jenjalan dan memakan.. (he2, pkataan br).
so.. dipendekkan critanya,. after solat asar, sy pon bergegas la ke stesen U dgn menaiki bas rapid. tapi malangnya, sy tersalah amik bas.. bas tu pi kat stesen Kerinchi, jadinyer, after sampai tu, sy naik Lrt ke stesen U. dan tnggu diorg kt bus stop. n.. kwn2 saya pon dtg, he2. penambahan jumlah telah blaku di mana  sorg lagi kwn saya, iaitu asiyah (merangkap housemate) turut serta dalam aktiviti jenjalan di mid pada petang itu,.. :-D
n..kitorg naikla bas ke midvalley.. singgit jer, mmg murah tahap gaban..(naik dgn gumbire di hati)
sesampai jer.. kitorg jenjalan dulu.. tgk kasut, beg, baju. (ifti pulak beli jam tgh baru.. cntik2 hehe) hehe.. n kitorg bergambor bersama dgn hepi skali, huhu...
seronok la gak. mmg seronok pon. hee.. tmbh2 skrg tgh musim nk tahun baru china,,. berhias sakan la mid dgn warna2 merah.. kitorg pon bgambo lagi kat kat part2 mana yg sesuai n comel.. kemudian, dalam jam 6  ptg, kitorg pi food court, asiyah nak beli makanan,, coz dia posa hari tu:).. pahtu.. kitorg pi big apple., ifti beli donut. he2, kami share, 4donut utk 4 org.. sedap2. comel2 belaka donut2 tersebuh.. gagagaga....(ikut gaya ifti gelak, hehe)..
phtu.. kitorg pi KFC..port utk memakan segala makanan yg dibeli.. saya, ifti n pipah beli KFC. saya just beli bege jer, zinger bege yg digemari,,sodapnyer.. pipah pulak beli snake plate, hot spicy (bukan ular plak yer.. 'snake' hehe), sementara itu, ifti beli wegess, bege n 2 cup coslowww.. sedap 2x..
bila masuk waktu azan maaghrib jer.. asiyah pon mengimamkan bacaan doa buka posa n makan, heee (yg lain xposa..tp meraikan la yg posa.. dpt pahala tu, kan.. he3).. usai doa.. kitorg pon melantakla makanan yg dibeli.. hehe..nyamm3. alhamdulillah kenyang2 sumenyerr..
usai makan,,. kitorg pon cari surau utk solat maghrib, ni lagi satu malang. hehe.. cari2 xjumpe la pulak.. dok pusing2... n last skali. br la jumpe.. kt tingkt bawah je rupenyer.. after solat.. kitorg pi lagi kt tmpt yg jual2 kasut, coz ifti nak beli kasut.. waaa ifti,. jam baru, kasut baru. he3. shopping sakan ni.. he,. sementara asiyah plak beli sekotak limau sempena thn br cina .. (xdela, smpena nk makan limau lerr)..
lalala..~ seronok bjalan n bgamba.. n after tu semua ..kitorg tunggu ler bas rapid.. n Bas pon sampai ..kitorg balik dgn seribu kegembiraan, masing2 balik ke kediaman masing.. afifah pulang ke kolej, sy, asiyah n ifti pulang ke umah sewa..
he2.. tu aje la kisahnyee. comel kan??..(^^,)

moral of the story:
1- lepas hbs test atau exam, di galakkan la utk bjalan2 bg menghilangkan stress (yeke?? huhu)
2- nak jalan2 tu, ajak la kawan2.. jgn pi sorg2, bahaya.. hee.. pi tu dgn yg mahram, jgn plak dok pi jalan dgn pakwe ke.. awek ke.. xleh wt cenggituu huu..
3- surau adalah tmpt yg palig dikehendaki..oleh itu, carila surau2 pada waktu2 solat.. seronok2 juga, tp tanggugjawab yg wajib, solat tu jgn abaikan..
4- amik la gmba bnyk2 buat kenangan, he4..
5- ukhwah tersemai kasih tertuai bsama rakan2.. he..
6-sunat berpuasa pd hr isnin n khamis :-)
ok, sekian je dulu.. :) 

Selamat Meneruskan Kehidupan..~

13 comments:

nurul iftitah said...

hehehe...ade jugak moral of the stori...kui3...

enjoyed the time wif u guys!!!!!

nurul iftitah said...

hehehe...ade jugak moral of the stori...kui3...

enjoyed the time wif u guys!!!!!

anamusafir87 said...

aah, ade moralnyer.. hehe. utk jadikan cerita lebih bermanfaat,, huhuhu:p

nurhani said...

salam sahabatku...aik,biler sebut nama hani ja trus syairah tukar slang kedah nuhhh...hihihihih....

anamusafir87 said...

waalaikmsalam.hee.. yeke. huhu.. terotomatik kutt he:->

Anonymous said...

huh.. byk puan ifti beli.. mkn pun byk.. hik2.. dasat2.. apa2 pun.. tahniah.. kekalkan ukhwah kalian. tumpang gembira..

nurul iftitah said...

syairah...saya beli coleslow tu utk asiyah la..ayark...

sape lak aninemes ni..xshuke3!!!! (>_n)

anamusafir87 said...

xbernama: hik2.. jalan2 rapat ukhwah.. :-D
ifti: huhu.. xtahu sape xbernama tu. sbb diA tak tulis nama die.. hehe.. yeke.. waa. makaseh wak.. :)

♥Aisyahumaira♥ said...

donat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lamanya x makan donat :D

anamusafir87 said...

hehe.. aisyahumaira:-D nyam2 sedap kan donutt

Anonymous said...

hehhe...best time tu..thanx 2 my frenz (syairh, ifti n asiyah)..memori terindah brsma u all kt mid..akn ku abadikn slmanye..huhu

+AnamuSafir+ said...

yup.. absolutely my dear.. syukran juga.. saayang awak. hehe..
kenangan for ever;))

Anonymous said...

syg awk juga...igt donut, igt sy..kih3