Sunday, March 19, 2017

Makan-Makan Membaham di Pagoh, Muar




Assalamualaikum..

Kalau anda datang ke Pagoh,Muar tidak lengkap rasanye kalau tidak cuba makan makanan yang dijual di sini. Lain negeri,lain citarasanye, jadi kat sini saya nak kongsikan 5 tempat daripada banyak2 tempat makan yang pernah saya kunjungi :)

antara tempat makan yang enak dan lazat di area pagoh, muar

1) Restoren Nasuha, Pagoh

- makanan berasaskan herba/ ulam-ulaman
- nasi beriyani ayam/kambing/daging yang enak
dan banyak lagi!
- mee bandng muar pon ada, kuah mee ni memang pekat dan sedap.


2) Kedai Makan Ikan Bakar Rahim, Panchor
-ikan bakar yang sedap gila bersama dengan nasi putih atau nasi lemak hijau
-ada kedai satey bersebelahan dengan kedai ikan bakar ni pon sedap gak. Daging ayam/ sate lembut dan berjus.


3) Kedai makan De Cuba Rasa, Paya Redan
-yang ini macam2 makanan ada, masakan panas, ikan bakar, sate, otak-otak
..selalunya saya akan order Nasi Ayam Penyet, pergh yang ni terbaik..sebab ayamnye lain dari yang lain..ayam yang bewarna merah (diperap) lembut dan enak.


4) Murtabak Singapore, JD, Tg. Agas, Muar
-first time try makan kat sini..ok..sedap gak murtabaknye, besar dan banyak daging & telur.
-orang pon ramai datang! boleh cuba hehe


5) Gerai Sham Sate, Pagoh Jaya
-ini memang gerai feveret saya, sebab dekat je ngn rumah.
-selalunya saya suke makan nasi ayam penyet, sbb sambal belacannya sedap! wuhuu, ayam pula goreng berempah dan memang lazat la!
-sate pula boleh tahan, sedap gak,


** bila saya google2 tempat makanan di atas, ada antaranye yang memang dah femes dan dikenali ramai..hehe, anggapla post saya kali ini sebagai nilai tambah kepada review2 yang ada. memang terbaik :)

** yang penting.. sebelum makan, baca doa okay!

:D arigato..bye2

0 comments: