Friday, April 8, 2011

Old & Cute Friend Come Back~

assalamualaikum..

zihan datang rumah!
zihan datang rumah!
zihan datang rumah! 
hehe...

zihan, kawan saya semasa di farmakogenomik dulu =), petang semalam (khamis), dia datang ke rumah.
saya menyambutnya di pintu lif. kami menuju ke tingkat 6, kediaman rumah saya yang sederhana bentuknya.
zihan bermalam di rumah saya, kerana esok (jumaat) dia akan berangkat ke Sabah untuk bercuti. wah! bestnya dapat bercuti ke Sabah, Pulau Manukan =).

          http://loveabletravel.net/wp-content/uploads/2010/05/manukan1.jpg

oh! ni rupenye Pulau manukan, cantiknya! airnya warna hijau kebiru-biruan.. Subhanallah! ^_^, cantik sangat, seperti juga Pulau Tioman or pangkor, mesti cantik.hehe.. hope zihan n her friends happy bercuti di sana! 

Malam tadi (khamis malam jumaat), usai solat maghrib, saya, zihan dan safa (hosmate) pergi enjoy domino kat mid. huhu.. malam jumaat pi mid..aduyaii.. =) kenangan makan bersama sebab bukan selalu kan dapat jumpe zihan :) n happy juga sebab safa dan zihan pon boleh kenal each other! dua-dua pon peramah so tidak kekok bagi diorang untuk berbual2...sweetnye~ kitorang terlepas bas ke mid malam tu, pastu, kitorg decide naik teksi je memandangkan dah jam 8.15 malam.. setibanye di teksi... satu lagi kejutan berlaku!

"Eh? pakcik bas?"..
pakcik bas keje part time driver teksi ker? pakcik bas tu lucu orangnye, dia ramah dengan pelajar=), teringat masa naik bas UM dulu, pernah cerita2 dalam bas.,
pakcik Bakar =) dia keje part time driver, rupenye pakcik bakar dah x jadi driver bas kat UM, dia ditukarkan ke bahagian lain. naik taraf dah, jadi driver VVIP..wah.! he2.
apa-apapun all the best pakcik! khidmat mu masih diperlukan! =) orang kuat kite ni~ :):)


then..sesampainye kitorg di mid..maka berjalanlah kami ke domino pizza. Cari-cari tempat duduk yang sesuai. Buku Menu dihidangkan.. perasaan bercampor baur, (lapar, hepi, seronok, mewah?) hehe.. actually saya dapat kupon pizza, 1 set personal RM25. tapi dalam buku menu tu.RM20 je. lalu berlakulah perselisihan faham antara kami (sbnrnye safa. hehe) dgn pelayan Pizza tersebut. 

"kenapa dalam kupon ni RM25? dalam ni RM20, ape bezanye?"
" sebab kupon ni take away, yg dalam ni makan cni.."?
"jadi..sepatutnye take away la lagi murah, sebab xde service charge, kalau makan cni ade service charge"
pelayan pizza tersebut cakap RM20 tak termasuk service charge..
dia pon mengangguk dan bersetuju bahawa take away mesti lagi murah..
bla bla bla.. hehe.. xpela. settle.. kitorg order RM20 =) + Spaghetti..

Air.. eh kenapa harga air x sama.. 
setelah pelayan pizza (yg lain plak) letak air dan roti, sekali lagi pertanyaan diutarakan..
"kenapa harga air yang tulis dalam ni lain daripada yg ini (sambil menunding jari pada buku menu)?"
"oh..yang ini kalau makan lebih daripada RM 20 dapat harga ini (murah), kalau kurang dapat harga ini (mahal sikit)"..

Oooo... faham2.. hehe,,banyak pulak tanye. mesti lepas ni.. org pizza tu aim kitorg. banyak tnye.. hehe..

yeah..makanan dah sampai. doa di baca..dan..makan! kami makan dengan seronok sekali serta dengan penuh kesyukuran!

aloha chicken.. (gamba dr web lain)


.. erm. so, begitula.. kisah malam tersebut;) , after makan, kitog pi carefour jap, beli aiskrim (eli pesan), pahtu..kitorg pon berangkat pulang... (naik teksi lagi)...

Oh teksi lagi.. teksi ni pon ade ceritenye juga.. haha.. Keluar je dari mid, kitorg menuju ke teksi.

"er..uncle..stesen LRT Universiti!"
"ha??"
"stesen LRT Universiti..."

huhu.. alamak uncle ni tak dengar ke.. Uncle teksi (Chinese) berusia lewat 70-an..tuanye..ksian plak, sebab kitorg fikir dalam usia sebegitu, dia patut duduk rumah di jaga oleh anak2.. 

teksi berjalan dengan tenang.. bile sampai kat simpang 3, safa kata..

"Uncle, belok kiri"..

.....senyap..

"akak..cakap kuat sikit" zihan menambah..
hehe..masa tu saya macam nak tergelak..

safa berkata lagi dengan nada lebih kuat dr tadi.."Uncle..nanti belok kiri!"

" ha..." uncle tu menjawab..huhu

sesampai je di perkarangan blok kami.. (nak bayar duit ni.. ) kat meter tu tertera RM 5.10. saya pun tanya safa, ada 10sen x? phtu..tibe2 uncle tu kata..

"RM 5.50!".. kami tercengang.. owh rm5.50.. erm.. tanpa banyak soal.. saya bagi je spt yg diminta..Bile keluar dari teksi. kitorg semua buat muka tercengang dan terpinga2 dan terbengang sedikit sambil mengerut2 kening.. haha.. macam2 teksi tu.. wat ever la..

Okla.. Then..malam tu..Tdo dengan nyenyak dan bahagia! huhu... 

Nice Memory..;) Hope to meet each other again! THANKS..

sekadar coretan untuk memahat memori di lembaran maya ini.....-end-

0 comments: