Saturday, May 21, 2011

Tak Tahu..Tak Tahu.. ape ke jadahnye ni... zzz

 AssalamualaikOm..

teman saje nak berceloteh...
masalah teman yang tak berkesudehan.. tak habis2.. 
mungkin bukan maasalah kot.. x tahuu la..
Bila pikio balik..seraBot otak den..  memang malas nak pikio banyak2 kali..
solusinya tiada..
membuatkan maleh nak pikio lama-lama..
kenapa jadi macam ni..
kenapa ? kenapa? why..why?? why should be like this babyy?? 
oh..
mula-mula pikio..semangat la..  tapi lama-lama..lama kelamaan.. kelamaan lamanye..
teman x de apa nak pikio lagi bab nie.. kome mesti tak mo tahu apa yang teman pikio..
teman pon maleh nak kabo kat kome.. lantak kome la nak pikio ape..atau pun memang kome maleh nak pikio juge.. baik tak payah tolong pikir masalah teman. 
hari ni teman serabot. tibe-tibe jiwa raga teman cepat terasa dengan hal yang kecik-kecik, remeh-temeh, emo orang kata. emo=emosi la kot .. teman tak balik ghumah. teman duduk terperap dalam rumah sewa. teman dpt bil elektrik..mcm mana nak bayo. bil ayor lagi. bil rumah lagi. bil maintenance lagi...dan lagi, 2 ahli rumah keluo x cari pengganti.. Pengganti ade, tak konfirm pulak, ate... org yang nak duduk cni cancel pulok sebab lama sangat nak tunggu jwpn teman tntg org yg kata nak sewa tu, tapi last-last tak nak pulok. serabot.. 
tapi maleh betol la nak pikio.. mesti kome kata teman pemalas.. tapi teman x sepemalas macam kome.. kome lagi malas kan? hahahaha....
ah.. masalah temporari je semua ni.. yang datang nak menguji ketahanan jiwa teman.
 masalah ghumah satu hal..
lepeh tu masalah yang satu ni lagi..
aduh.. teman xtahu la.. nak buat mcm mana... ee..tak suke bebeno.. teman takde pilihan ke-4 setakat ni. 3 pilihan yang ade, membuat diri ini tersangkut... tak pela.. tak mo kabo kat sini. praifesi orang jawa kata..
 apapun.. nanti bila ade mood baru nak pikio semula.. tak tahu ler bila mood tu nak datang nie..sbb sekarang memang xde soul..semangat nak pikio tu ler.. x de.. sepi di hembus angin.. esok2 ade la kot..

okla.. cukuplah setakat ini celoteh dan bebelan teman yang nth apa-apa nie...
-zzzz... tdo la.. lagi best.. 

waalaikssalam wbt..

3 comments:

Carrot susu said...

jangan serabut2 ok......berdoa semogansemuanya dipermudahkan :)

+AnamuSafir+ said...

em, terima kasih kome.. carrot susu.. ^__^ tu la..mudah2annnn

fadhilah ramli said...

saya ada untuk mendengar..
hehe :)
harapnya ukhti dalam keadaan yang baik2 saja ya..
hidup, begitula keadaannya.
apa2 pun ukhti, perlu banyak2 doa, banyak2 rujuk pada Allah, banyak2 mengharap dan mengadu serta berkongsi pada Allah..
tiada yang besar dan sulit di hadapanNya kan ukhti?
moga diberikan jalan keluar dariNya :)
rindu awk :D

fa