Tuesday, May 31, 2011

Anda darah jenis ape? A/AB/B/O? (komik comel)

Mengenali peribadi melalui jenis darah!.. bunyi macam menarik kan? tetapi totally 100% saya tak pastila..
i just found this cute comic on some websites. ^^, .. maybe ada yang terkena sikit-sikit.. jom tengok~~

1) Ketika Makan di Kantin/Kafe bersame-same~
(ikut anak panah)

 type A: sensitif? .. type B: Buat dont know jerr..~


 2) Apabila di beri sesuatu Tugasan!


hehe.. type A: Fokus, tekun, teliti.. type B: sambil lewa, hepi2, asalkan jadi.. Type O: suka bertangguh. Type AB: ???? hehehe....

3) Ketepatan Masa~ 

 type B: Rileks sudah... kalo tak mahu pergi..dia tak pergi~ haha... gambar kedua tentang meng'komen' makanan.. :) type B: jenis yang berterus terang~


4) Ketika Memandu... (motor/kereta/bas/jet terbang/kapal selam etc...)


 la la la.. cube tengok sape yang suke mengantuk masa drive tu..? type AB la kot. huhu 


5) Setiap orang suke posisi/kedudukan masing2..jom tengok..mana satu anda?

yes!..hehe. ternyata saya bukan yang duduk di sudut penjuru tu..!


6) jika Sifat dalaman setiap jenis darah boleh di gambarkan sebagai rumah..maka rumah darah A,B,AB,O seperti berikut~

simpulkan sendiri~ :-D..'rumah' sape lagi kemas?? hahaha...


7) Mematuhi Arahan atau tidak?? 
(indonesia version)

jelas.. type A: sangat patuh pada peraturan ..ho3..



8) Gambar bawah ni mengenai sifat pemikiran jenis AB yang sukar di tafsir:


terima kasih pada web2 berikut: jangan marah ye..saya share benda ni kat blog saya pulak^_^

https://lukisanduniaku.wordpress.com/2010/06/17/personaliti-mengikut-jenis-darah-anda
http://and1-yonk12.blogspot.com/2011/01/ketepatan-waktu.html/

2 comments:

qesayhatiku said...

SANGAT MENARIK ! minta share ya ??

+AnamuSafir+ said...

boleh2 hehe ^^,