Saturday, October 13, 2012

..::Mahrajan j-QAF Peringkat Negeri::...

Mahrajan?
Mahrajan?
ape ke benda nye "Mahrajan"..
mula-mula dengar "mahrajan"mcm dengar bahasa zimbabwe jer.. rupe2nye bahasa arab, mufrodat kepada ihtifal..ha.ha. :) Kalau sek.men dulu, org panggil Amal Islami.. sekarang lain dahh..

Jadi, untuk Mahrajan j-QAF peringkat negeri SELANGOR kali ni telah di jalankan di Sek. Agama Men. Hisamudin Kg. Jawa pada 6 Oktober 2012, Sabtu lalu. Banyak Sekolah yang terlibat dalam menjayakan program ini, termasuk la sekolah kite. Sekolah kitorg jadi AJK Fotografi dan Dokumentasi. So, tugas kitorang mcm pihak media la.. hehe.. ambik2 gambar, video dan buat laporan.

#Sebenarnya, kite penah bersekolah kat Samth.. paling x leh lupe, kedudukan asrama perempuan dulu betul2 depan kubur..huhu. buka2 tingkap dorm je, nampak kubur seberang jalan.. insaf2. Sekarang mcm dah lain je   sekolah ni..dah bnyk sgt pembaharuan.. Yela, duduk Samth cume 3 minggu jer (2000) dan lepas tu masuk SamBest 2000-2004;)

Antara acara yg dipertandingkan dalam Mahrajan ini ialah:

- Tilawah Lelaki
-Tilawah Perempuan
-Kuiz
-Kalam Jamaie a.k.a Choral Speaking

Sekolah kitorg dapat hantar 2 org murid untuk pertandingan Kuiz.. alhamdulillah ada gak wakil, walaupun x menang .it's ok la, dah cube kan~

Secara Keseluruhannye, Daerah yang menang untuk Mahrajan peringkat Negeri Selangor adalah Daerah Klang! huhu.. thniah2..

#one more thing, masa kat Samth tu, kite ada jumpe 'seseorg' yang mcm penah kenal sgt dulu2.. tp nape ntah mcm x ingat n x pasti betul ke org tu.. org tu ada pndang kite tapi sekilas pndang jer,.. hmm... n masa majlis penutup..org tu jadi  Pengacara Majlis .. :)

sapa eh.. dok pikir2... dah ingat nama..tp mcm xpecaya.. rupe2nye..bila tgk balik video.. memang sah la. beliau adalah Ustazah kite dulu kat Sekolah Rendah. hee.. SKBK.. patutla kenal. tp skrg ustazah tu, (murid2 sekolah dulu panggil Ibu Hawa,) mengajar kat sek.men ..

Last but not least, untuk mahrajan ni, terima kasih banyak2 kepada Cikgu Zabidin (guru besar yg sgt dedikasi! :) )Cikgu Mazhaniza dan guru2 j-QAF Kak Ila, Kak Tini, Kak Ita, Kak Ina, Ust Azman, Ust Yasri, Kak Norrima yg bnyk tunjuk ajar n nasihat! =) dan thanks juga kat teman seangkatan-guru pelatih j-QAF merangkap Housemate Kak Umi & Aishah.. jasamu ku kenang,,hehe :) walaupun penat waktu tu, kitorg enjoy! ;P... n di gelar wartawan Al-Hijrah oleh Ostaz2 kat sana sebab kitorg pakai baju koprat sekolah.. haha.

Sekilas Gambar~~

 antara krew2 "al-hijrah" yang terlibat :P

hani & muhaimin, peserta Kuiz skolah kami :)

 2 org jurugambar di import khas~ :P

 kalam jamaie~~~~

 ha.. ni la ustazah kite dulu.. ustzh awe @ ibu awe/hawa
(makin cantik la skrg: ^^, hee.. )

penyampaian hadiah- :)

0 comments: