Thursday, March 4, 2010

Nabi Isa Muncul pada tahun 2022 ???

 
imam mahdi akan muncul sebelum tibanya Nabi Isa...

assalamualaikum wrhmatullah..
hari ini kelas cuma ada satu jer, genetik asas. selepas kelas, saya dan kawan2 bersantap di kafe fak sains.
pahtu kami berpisah, saya menuju ke koperasi fak sains dn berjumpe dengan kawan saya farhana:-) kami berbual2 panjang mengenai diri dan kehidupan.. cewah hehe.. terima kasih kepada farhana yang memberi saya kata-kata semangat utk meneruskan hidup ini. yang berlalu biar berlalu..
kemudian saya terus ke library, dlam on the way ke lib, saya telefon ibu saya utk bertanya khabar..
sampai di library. saya lepak kat ruangan komputer. hehe.. sebabtu leh je update blog ni.. haha..

ada satu website yang sangat menarik utk di kongsi.. tak tipu! bukak sendiri baru leh tahu.. hehe..
semoga mendapat manfaat dan peringatan bersama..

--> betulke akan berlaku sesuatu yang dijangka kiamat pada 2012?
--> bila imam mahdi muncul? selepas mangkat raja saudi arab ke?
---> peperangan besar akan berlaku antara org islam dan org kafir, bila dan di mana?
---> nabi Isa akan muncul pada tahun bila?

wallahualam.. semua ini akan terjawab di website berkenaan.. apa2pon sebenar-benar Ilmu itu hanya dr Allah.. kite amik la buat pengajaran.. wallahualam...

 klik di bawah ni jer...

 
sesungguhnya hari akhir itu akan berlaku..

2 comments:

fresh-o-range said...

salam...mcm2 yg sy dgr jugak mengenai tahun 2012...kononnya akan berlaku perang besar antara kafir dan Muslim, dan kononnya akan berlaku hari kiamat...lg, tntg konspirasi yahudi, iluminati etc...menimbulkan kegerunan kpd mereka yg lemah, seterusnya mahu mncari perlindungan di sebalik yang kuat..skrg siapa yg kuat?pihak barat juga..Islam?digambarkan sbg terrorist dan lemah..


wallahualam..hanya Allah sahaja Yang Maha Mengetahui...xkesahla 2012, 2011 mahupun 2010, mati itu pasti..kiamat itu juga pasti...kt kene bersedia utk itu..tnda2 kecil kiamat pun dah nayak..replika masjid di terengganu.hanya replika semata, xleh nak masuk semayang pon..masjid skdr perhiasan..

uhuuuuuu....takotnye saye. sbb saye mudah lalai dan leka..padahal lalai dan leka itu adalah punca terbesar berkurangnya Iman..astgafirullah...

tq atas perkongsian...=)

++AnamUsaFir++ said...

wslm.. syukran oren atas komen yg sgt baik. betul tu.. mmg tak kisah la thn berapa kan.. mati itu pasti,.. n hr kiamat itu pasti..
mmg skrg ni mcm2 yg blaku.. apapun kita msti yakin dgn jnji Tuhan:-)